Spring til indhold

Japanske Temari kugler – nyt for mig…

  • af

… men bestemt ikke en ny kunstform.

Temari kugler er viklede kugler eller bolde med en kerne af et organisk materiale, typisk ris skaller, som vikles med garn og tilsidst tråd. Derefter bliver de dekoreret med flotte mønstre udarbejdet i farverigt broderi garn.

Jeg lavede min første Temari forleden, jeg snød lidt og brugte en flamingo kugle, da jeg var mest nysgerrig på at lave dekorationen. Den er ikke helt færdigt, men jeg blev lige optaget af at komme videre med mit tæppe. Tænker blomsten skal afsluttes med en sølv tråd.

Krysantemum på Temari kugle

Jeg er dog blevet nysgerrig på at lave dem rigtigt, og måske endda med noget duft i kernen, så jeg var lige ude og høste rosenblade fra mine få dufteroser i haven. De skal tørre og blandes med risskaller. Følg med her på bloggen, der kommer helt sikkert et indlæg om det 🙂

Rosenblade til tørre

Nu vender jeg tilbage til mit tæppe, det skal snart samles, og jeg glæder mig vildt til at smyge mig i det ❤️

Sophie’s Dream Blanket

Opskriften på tæppet kan du finde her: https://www.ravelry.com/patterns/library/sophies-dream. Der er lavet oversættelse til dansk på selve firkantene, så vær ikke forskrækket, hvis du ikke kan hækle på engelsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.