Spring til indhold

Studenterhue til Familien Fladnæse

Kender du det? Du skal til fest; konfirmation, studentergilde eller rund fødselsdag og der står blot penge på ønskesedlen. Som et kreativt menneske er jeg i den grad udfordret i at give en pengegave, men nogle gange må man bare acceptere at det er ønsket. Men jeg kan ikke holde ud at komme med en flad konvelut med penge i. Så jeg designede en lille bogorm sidste år, som blev brugt til holder til pengegaver til konfirmation og studentergilde. Opskriften kan købes på min Etsy og Ravelry shops eller ved at skrive direkte til mig på tina@kreasnoren.dk.

Til efteråret skal jeg til konfirmation hos en hesteglad pige, så jeg har nu designet en lille hest, som får en “bibel” med pengesedler i hovene. Denne hest kan jo også bruges som studenterpengegave-holder til en læsehest. Så skal den jo have en studenterhue på hovedet. Huen vil passe de fleste dyr i Familien Fladnæse, så hvis du vil bruge en af de andre små dyr som studenter pengegave er det simpelt. Se de andre dyr her på siden under fanen “Familien Fladnæse

Opskriften kommer her:

Studenterhue
Den er hæklet i 8/4 bomuldsgarn på nål 2,0 mm af hvidt og sort garn, og en stribe der matcher den type student der er relevant for modtager.

Huen:
Start med hvidt garn
1. omg – 6 fm i en magisk ring (6)
2. omg – 2 fm i hver m (12)
3. omg – (1 fm + udtag) x 6 (18)
4. omg – (2 fm + udtag) x 6 (24)
5. omg – (3 fm + udtag) x 6 (30)
6. omg – (4 fm + udtag) x 6 (36)
7. omg – (5 fm + udtag) x 6 (42)
8. omg – (6 fm + udtag) x 6 (48)
9. omg – (7 fm + udtag) x 6 (54)
10. omg – 3 fm + udtag + (8 fm + udtag) x 5 + 5 fm (60)
11. omg – 1 fm i hver bageste maskeled (60)
12. – 14. omg (3 omg) – 1 fm i hver m (60)
Skift garn til den farve du ønsker ”båndet” på huen skal have.
15. – 16. omg (2 omg) – 1 fm i hver m (60)
Afslut med 1 km og bryd garnet og hæft ender.

Skyggen hækles med sort. Tæl 21 masker frem fra afslutningen, lav en ny maske på nålen og start med 1 km. Herefter 2 fm + 2 hstgm + (1 stgm + 2 stgm i sm m) x 3 + 1 stgm + 2 hstgm + 2 fm + 1 km. Vend og hækl 19 fm tilbage langs skyggen afslut med 1 km.
Bryd garnet og hæft ender.

Emblem:
Med rødt garn: 8 fm i magisk ring, afslut med 1 km.
Broder et kort i midten med hvidt, sølv eller guld garn. Sy emblemet på studenterhuen midt fortil.

God hæklelyst 🙂

1 tanke om “Studenterhue til Familien Fladnæse”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.