Spring til indhold

Kandidathue til Bogormen Buster

  • af
Jeg fik for nylig en bestilling på en bogorm med kandidat hue. Jeg har ikke tidligere lavet kandidat huer til mine figurer, men tænkte at det er en temmelig enkel opgave. Køber bestilte også nogle ekstra huer, som skal bruges til at hænge på gaven og lægge på festbordet som pynt.

Huen er hæklet i sort bomuldsgarn og kvasten er lavet af systråd, hæftet til huen på bomuldsgarn. Opskriften på huen kommer her, hvis du skulle have lyst til at give din bogorm en kandidat hue på.

Har du ikke allerede opskriften på Bogormen Buster kan du købe hos mig, den inkluderer også opskrift på studenterhue, der passer til Busters hoved. Se mere om køb af opskrift lige her.

Huen hækles i sort 8/4 bomuldsgarn på nål 2,5 mm. Der er tre dele, hue delen, der sidder på hovedet, pladen ovenpå og kvasten.

Hue delen:
1. omg – 6 fm i magisk ring (6)
2. omg – 6 x udtag (12)
3. omg – (1 fm + udtag) x 6 (18)
4. omg – (2 fm + udtag) x 6 (24)
5. omg – (3 fm + udtag) x 6 (30)
6. omg – (4 fm + udtag) x 6 (36)
7. omg – (5 fm + udtag) x 6 (42)
8. – 10. omg (3 omg) – 1 fm i hver m (42)
11. omg – 18 fm + 1 hstgm + (1 stgm + 2 stgm i sm m) x 2 + 1 stgm + 1 hstgm + 17 fm (44)
12. omg – 22 fm + 1 picot, spring 1 m over + 20 fm + 1 km
Afslut og hæft ender.

Pladen:
Slå 19 lm op og start 1. rk i 2. m fra nålen.
1. – 18. rk – 1 fm i hver m (18)
Hækl fm hele vejen rundt om arbejdet, 1 fm per m/rk. Afslut og hæft ender.

Kvasten
Farven på kvasten illustrerer indenfor hvilket felt kandidatgraden er opnået. Der må du få hjælp fra Google eller kandidaten selv.

Jeg tog noget sytråd og viklede det omkring tre af mine fingre, ca. 15 gange, foldede tråden to gange og viklede tråden omkring viklingerne og hæfter ende med en synål. Herefter hæftes almindeligt 8/4 bomuldsgarn i samme farve omkring den øverste løkke og syes fast på undersiden af ‘pladen’.

Sy hue delen på pladen, enten med sort sytråd eller sort garn.

Hvis huen skal bruges som bordpynt eller lignende, kan det anbefales at stive dele af med en opløsning af almindeligt hobby lim/træ lim. 1:1 opløsning skulle være nok lim til at delene bliver faste i formen.

Jeg har ikke stivet huen til bogormen af, her har jeg til gengæld hæklet to dele af pladen, lagt et stykke pap imellem, og hæklet dem sammen med fastmasker. Man kan også nøjes med at stive pladen af med lim og sy på den bløde del.

Rigtig god hækle lyst 🧶😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.