Spring til indhold

Epoxy Resin

  • af

Støbte Resin figurer

Hvad er Resin? Det bliver jeg spurgt om næsten hver gang at jeg lægger et billede af en ting, jeg har lavet af Resin.
Og for nogle år siden var jeg da også uden viden herom. Men så begyndte jeg at undersøge hvad det er, hvordan man anvender det og vigtigst af alt, hvad man kan bruge det til.

Mulighederne er uanede, og man kan lave SÅ mange lækre og flotte ting. Men først til hvad er Resin?

Epoxy Resin er en kunstig fremstillet flydende harpiks, som blandes med en hærder, og derved bliver hård. Helt hård. Så snart man har blandet de to dele vil den kemiske proces gå i gang, og der udvikles desværre giftige dampe. Man bør derfor altid have åndedrætsværn på og handsker. Derudover bør man sidde i et vel ventileret, lukket rum, eller være udenfor.

Kaos på Resin bordet. Der er gang i mange ting på én gang.

Resinen er gennemsigtig, men kan blandes med enten pulver farve eller alkoholopløste flydende farver. Man kan støbe Resinen i silikone forme, og støbe alverdens fine ting ind i Resinen. Hvis man ønsker at bruge rigtige blomster og blade, er det vigtigt at de er tørrede, eller vil de med tiden rådne inde i støbningen.

Og hvad kan bruge Resin til? Jo, mulighederne er uendelige, og jeg brugte et par år på at kigge billeder og videoer inden jeg kastede mig ud i at lave noget selv. Jeg må sige at det er godt at undersøge tingene første, især i forhold til sikkerhed, men ellers synes jeg det er vigtigt at kaste sig ud i det og finde sin vej. Så kan det godt være at man begår nogle fejl, får lavet noget grimt, men det er ikke uden værdi. For i den proces får man nogle erfaringer, og måske finder man også sin egen stil. Så jeg kigger på billeder af andres støbninger, men jeg er på vej til at finde min egen stil igennem arbejdet med materialet. Og det er vildt sjovt og hyggeligt. Jeg oplever naturligvis at der noget der driller, så må jeg lige finde en video på YouTube af nogen, der har fundet en egnet teknik, og så må jeg afprøve den. Nogle gange er der pludselig gået flere timer, mens jeg har siddet og syslet ved mit Resin-bord. Så mit råd er: Kast dig ud i det, og find din vej og din stil.

Her kan du se et par af mine nyeste støbninger, jeg er personlig ret vild med bamsen der holder min mobil telefon. Jeg kan ikke bruge alle mine støbninger, så jeg sælger mine ting og laver meget gerne noget på bestilling. Skriv blot til mig på tina@kreasnoren.dk, sms på 22623323 eller på Messenger vis min Facebookside eller DM på min Instagramside, jeg hedder Kreasnoren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.