Kæmpe kb aben

af | 28. feb. 2021 | 0 Kommentarer

Kay Bojesen aben var noget af det første jeg hæklede. Jeg havde hæklet en elefant tidligere, som jeg desværre ikke har mere, som jeg smed den ud, da jeg indså hvor grim og dårligt hæklet den var. Det er jeg ked af nu, kunne have været sjovt at vise den til andre begyndere, men jeg var åbenbart mere forfængelig end jeg troede. Min mor viste mig opskriften på kb aben og fortalte om det ‘hype’ der var omkring dem. Jeg kastede mig ud i projektet, og hæklede en fin KB abe, som jeg har endnu. Den hænger og pryder mit spejl i entreen. Den hænger noget med hovedet, men jeg vil ikke ændre på den, den skal være lige sådan, til at minde mig om min opstart i hækle verdenen.

Der er lavet flere versioner af hækleopskriften og jeg har taget udgangspunkt i den fra Annette Heintze, som man kan findes på Strikkefårets hjemmeside. Jeg har dog ændret lidt, så den blev endnu større. Min måler 58 cm fra top til tå, når den er hæklet i Ribbon fra Mayflower. Udover ændringer i maskeantal, har jeg valgt at bruge sorte nylonstrømper inde i aben, så man ikke kan se pudefyldet igennem de lidt store huller der kommer, når man bruger stofgarn. Jeg har også valgt at bruge papskiver i ansigtet og øjenstykket, så det bliver helt plant og holder sin flade facon.

Jeg har ikke taget billeder i processen, men tænker at det vil jeg gøre, hvis jeg laver endnu en abe. Indtil videre kan man kigge flere steder på nettet, hvor der vises masser af billeder af montering osv. Jeg vil anbefale billeder og vejledning fra Garngrammatik.

Der er jo selvsagt ikke billeder af mine små tricks med nylonstrømpe og papskiver, men jeg har forsøgt at forklare det med tekst, og regner med at lave en abe mere, indenfor en overskuelig periode…

Her er hvad jeg brugte:
2,5 ruller Ribbon i mørkebrun
1,25 ruller Ribbon lysebrun
Sikkerhedsøjne str 20 mm
Pudefyld
1 sæt sort strømpebukser i mikrofiber, voksenstørrelse
Pap til ansigt og øjenstykke
Elefanttråd – ca. 5 stykker af 60 cm, man kan nøjes med mindre, men så går de ikke hele vejen igennem armen
Hæklenål str 6,0 mm

Måske har du lyst til at kaste dig ud i samme projekt enten ved at tilføje et par omgange her og der, eller blot bruge den gode opskrift fra Annette.

Hej, jeg hedder Tina

-og det er mig som står bag KreaSnoren.

Har du forslag til nye hæklerier er du velkommen til at skrive til mig.

Søg på blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Populære opskrifter

hæklet abe

Vidste du at du kan købe Aben Alfred færdighæklet?

Hvis du ikke har knækket koden med hæklenålen endnu, kan du sagtens købe den færdighæklet.

Hvis du ikke har knækket koden med hæklenålen endnu, kan du købe den færdighæklede abe hos mig.

 

hækledesigner

Vidste du at man kan hækle flettede julehjerter til juletræet?

Jeg har udviklet 3 opskriftssamlinger med hæklede, flettede julehjerter. Du kan købe alle tre samlinger, eller blot en enkelt.

 

hæklet orkide

Lav en smuk Orkidé, der ikke taber blomsterne.

Og hvis du ikke har knækket koden med hæklenålen endnu, kan du købe den færdighæklede orkidé hos mig.