Strik, løb og kage

af | 17. maj. 2020 | 0 Kommentarer

Elsker at hækle – men nogle gange kommer der et strikkeprojekt forbi, og så griber jeg da garnet og pindene og går i gang.

Min datter har en billig trøje fra H & M, strikket i et polyester-fluffy garn. Desværre er den ikke lavet ordentligt, så der er nogle mærkelige løkker af for meget garn, der popper ud ved brug og endnu værre efter vask. Hun æææælsker den trøje… men nu har jeg siddet med hæklenålen en gang for meget, for at hive de der løkker til bagsiden. Man kan ikke købe den mere, så jeg måtte i gang med at lave en ny trøje til hende. Så jeg kan slippe for at se på den gamle. Hun har selv valgt at den nye skulle være grå.

Der kom i samme periode et nyt garn på markedet, sådan et fnulder, super blødt garn, desværre i polyester, men man kan nok ikke lave det i andet. Jeg købte 5 nøgler og tænkte “jeg må finde ud af antal masker, mønster osv senere”.

Som enhver anden Facebook-bruger spurgte jeg da også i en af strikkegrupperne, og fik hjælp til at tyde mønsteret, de mente det er halvpatent. Men det nye garn er tykkere, så det blev meget klumpet i halvpatent. Min søgning efter hvordan man strikker halvpatent gav mig dog en opskrift på en trøje, i et helt andet garn, større pinde og slutproduktet ligner slet ikke. Men strikkefastheden svarer overens med mit garn og mine pinde. Så jeg gav mig i kast, droppede halvpatenten og strikkede glatstrik. Jeg har brugt denne opskrift: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6627&cid=3

Det er mig tydeligt at jeg er mest til at hækle, mest af alt fordi det er møg-besværligt, når man har strikket forkert og skal til at strikke baglæns… det er bare lettere, når man hækler. Så trækker man bare i garnet. Heldigvis går det hurtigt på pind 6,5 og kraftigt garn, og nu mangler jeg kun det ene ærme og halskanten, så er den færdig. Det er bedste er at datteren, der har prøvet løbende, er meget glad. 

Strikkearbejdet blev i denne weekend heldigvis krydret med en dejlig løbetur i blæsevejret og en tur i køkkenet, hvor jeg fik brugt nogle blåbær, der trængte til at blive spist.

Hej, jeg hedder Tina

-og det er mig som står bag KreaSnoren.

Har du forslag til nye hæklerier er du velkommen til at skrive til mig.

Søg på blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Populære opskrifter

hæklet abe

Vidste du at du kan købe Aben Alfred færdighæklet?

Hvis du ikke har knækket koden med hæklenålen endnu, kan du sagtens købe den færdighæklet.

Hvis du ikke har knækket koden med hæklenålen endnu, kan du købe den færdighæklede abe hos mig.

 

hækledesigner

Vidste du at man kan hækle flettede julehjerter til juletræet?

Jeg har udviklet 3 opskriftssamlinger med hæklede, flettede julehjerter. Du kan købe alle tre samlinger, eller blot en enkelt.

 

hæklet orkide

Lav en smuk Orkidé, der ikke taber blomsterne.

Og hvis du ikke har knækket koden med hæklenålen endnu, kan du købe den færdighæklede orkidé hos mig.